Surengėme mokslinę-praktinę konferenciją ,,Medicininiai grybai ir fermentacijos būdu aktyvuotos medžiagos. Naujausi tyrimai ir inovacijos.“

Surengėme mokslinę-praktinę konferenciją ,,Medicininiai grybai ir fermentacijos būdu aktyvuotos medžiagos. Naujausi tyrimai ir inovacijos.“

Sausio pabaigoje „Biofirst“ klinika surengė pirmąją konferenciją Lietuvoje, skirtą gilesniam medicininių grybų ir fermentacijos būdu aktyvuotų medžiagų pažinimui. 98 Gydytojai iš visos Lietuvos rinkosi išgirsti pasaulinį pripažinimą pelniusius lektorius. Konferencija vyko naujausiame Kauno verslo centre „Kauno Dokai“.

Konferenciją pradėjo Prof. dr. Nijolė Savickienė, pasakodama apie probiotikus – jų reikšmę ir paskirtį XXI amžiuje.

Antroje ir trečioje konferencijos dalyje kalbėjo lektorius iš Didžiosios Britanijos Graham Botfield. Tai diplomuotas mitybos specialistas, turintis 15 metų dėstytojo ir tyrinėtojo patirtį. Graham jau daugiau nei septyneris metus dėsto mitybos institute ir yra vizituojantis lektorius Europos universitetuose ir kolegijose. Naudodamas savo žinias apie tradicinius vaistus, įskaitant vaistažolių ir grybų naudojimą natūralioje medicinoje, Graham visą dėmesį sutelkė į mokslinius tyrimus apie fermentuotus maisto produktus ir vaistažoles. Remdamasis savo žiniomis, tyrimais ir senovės išmintimi sukūrė unikalų „Kefyr-kombucha“ fermentacijos procesą, „Kefi – Soya™“ fermentuotas gyvąsias kultūras. Konferencijos metu buvo aptarti šie unikalūs fermentacijos procesai, jų nauda, poveikis žarnyno uždegiminėms ligoms bei naujausi „Kefi-Soya™“ tyrimai.

Paskutinė konferencijos dalis buvo skirta mediciniam grybų poveikiui ir ją pristatė Martin Powell - pasaulinį pripažinimą pelnęs medicininių grybų ekspertas, biochemikas, žolininkas, kinų medicinos žinovas, knygų autorius ir lektorius, turintis didesnę nei 25 metų patirtį. Martin Powell nuolatos dalyvauja moksliniuose tyrimuose su medicininiais grybais ir dėsto visame pasaulyje. Taip pat yra knygos „A Clinical Guide and Medicinal Mushrooms“ autorius.

Konferencijos metu gydytojai sužinojo daug įvairios informacijos apie fermentacijos procesus ir stebuklingą grybų pasaulį. Dalinosi savo patirtimi, daug diskutavo ir buvo sužavėti lektorių žiniomis. Medicininė grybų nauda žinoma nuo neatmenamų laikų, jie buvo naudojami sveikatos tikslais įvairių kultūrų visame pasaulyje, tačiau Lietuvoje tokios informacijos turime mažai.

Keletas įdomių faktų priverčiančių atkreiptį dėmesį į medicininį grybų poveikį:

Senovės Japonijoje Reishi grybas buvo vertingesnis už sidabrą.

Senovės Kinijoje Kordicepsas buvo ypač garbinamas ir tik imperatorius galėdavo suteikti leidimą jį vartoti.

Taip pat ne mažiau svarbu, kad tik specialiu laikotarpiu rinkti bei tinkamoje temperatūroje džiovinti grybai pasižymi medicininėmis savybėmis. Trakim Chaga grybas gali augti ant visų rūšių medžių, tačiau medicininę naudą suteikia tik ant beržų augęs grybas. Būtent tada ir didelę svarbą įgauna Ekologiškumo ir „Soil association“ sertifikatai, nes būtent jie patvirtina produktų kokybę.

Konferencija sulaukė didžiulio pasisekimo, todėl ateityje galime tikėtis ir daugiau profesionalių, inovacijomis parengtų renginių!

Susiję prekės

All comments