Eksperto komentaras: Produktų derinimas tarpusavyje skirtingoms odos problemoms

Eksperto komentaras: Produktų derinimas tarpusavyje skirtingoms odos problemoms

Rasa Neverauskaitė

12 min. skaitymo

Kokius produktus geriausia taikyti esant skirtingoms problemoms? Apie produktų derinimą tarpusavyje atsako akredituota tarptautinės grožio ir SPA specialistų ruošimo mokyklos ITEC dėstytoja, lektorė, tarptautinė trenerė, SPA terapijos specialistė/kosmetologė Rasa Neverauskaitė.

Kosmetologo darbe mes labai dažnai susiduriame su klientais, kurie turi ne vieną, o keletą problemų. Viena iš galimybių – išspręsti vieną problemą, o vėliau imtis kitos. Tačiau toks sprendimas klientams užtruks labai daug laiko, kainuos nemažai pinigų. Teisingesnis būdas – parenkant kombinuotas profesionalias procedūras bei skirtingų linijų produktus tiek salone, tiek namų priežiūrai, spręsti iškarto keletą problemų.

Derinant produktus, juos rekomenduoju rinktis to paties gamintojo, nes naudojamos tos pačios technologijos. Tuomet nekils abejonių, ar produktai dera tarpusavyje. Pvz., Cell Fusion C kompanija pati teigia, kad derinti jų skirtingų linijų produktus netgi reikia, kad galėtume juos pritaikyti prie kiekvieno kliento problemų.

Panagrinėsiu dažniausiai pasitaikančias.

Riebios, dehidratuotos odos priežiūra

Labai dažnai pasitaikanti problema, kurią dažniausiai sąlygoja neteisinga odos priežiūra – per didelis matiškumą suteikiančių priemonių, agresyvių rūgštinių arba abrazyvinių šveitiklių bei prausiklių naudojimas. Dažna riebiaodė nenaudoja net labai lengvų drėkinančių produktų, tokių kaip emulsijos ir geliai.

SALONE

Profesionaliai salone atliekamos procedūros turėtų būti orientuotos į odos drėkinimą – prausiklį ir toniką renkamės pagal odos tipą, t.y., skirtą riebiai odai, o serumas, kaukė ir baigiamasis produktas turėtų drėkinti. Drėkinančias priemones reikėtų rinktis lengvesnių tekstūrų, kuriose nėra daug riebiųjų substancijų.

Pvz., atliekant procedūrą su Cell Fusion C kosmetika, rekomenduoju AC. Treacalm linijos prausiklį „Purifying Cleansing Gel“ ir toniką „Purifying Toner“ – jie reguliuoja riebalinių liaukų veiklą, yra skirti būtent riebios, probleminės odos priežiūrai. Čia naudojamos veikliosios medžiagos ne stabdo riebalų išsiskyrimą, bet atstato riebalų ir drėgmės balansą. Be to, čia naudojama idealiai tinkanti veiklioji medžiaga – salicilo rūgštis, tiksliau natūrali jos forma – gluosnio žievės ekstraktas. Jis pasižymi visomis salicilo rūgščiai būdingomis savybėmis, tik nedirgina odos.

Vėliau naudojamos drėkinančios priemonės: Cell Fusion C „Oxygen Hydrating“ profesionalų serumą, „Hydro Balancing Gel Mask“ – ji gelinės tekstūros, todėl neapsunkina riebios odos. Ją tinka derinti su „Aqua Cooling Modeling Mask“ arba „A.C. Purifying Modeling Mask“ modeliuojančia alginatine kauke. Jeigu T-zona vis dar yra riebi, galima ant jos tepti „Purifying Sulfur Cream Mask“ valančią kaukę, o likusią veido dalį – „Hydro Balancing Gel Mask“ kauke. Procedūros pabaigai rekomenduočiau saloninio naudojimo „Moisture Oxygen“ emulsiją. Jei oda probleminė, linkusi į bėrimus, „Oxygen Hydrating“ serumą galima derinti su „Oxygen A.C.“ serumu.

NAMUOSE

Namuose prausiklį ir toniką rekomenduoju taip pat iš AC. Treacalm linijos. Dažnai riebiai dehidratuotai odai vien „Rebalancing Moisturizer“ kremo (gelio) suteikiamo drėkinimo nepakanka, taigi galima rekomenduoti namų naudojimo „Moisture Oxygen“ emulsiją arba Barriederm linijos „Intensive Lotion“ losjoną. Ne daugiau kaip du kartus per savaitę rekomenduoju naudoti AC. Treacalm švelniai eksfoliuojantį „Gentle Deep Powder Wash“ (viena iš riebiaodžių klaidų – per dažnai naudojamas šveitiklis ir dėl to išsausėjanti oda). Namuose ypač rekomenduoju palepinti bioceliuliozinėmis „Dressing Bio Mask Moisturising“ arba „Dressing Bio Mask Brightening“ (jei po bėrimų yra likę dėmelių, pastaroji kaukė ne tik drėkins, bet ir skaistins).

Jautrios riebios odos priežiūra

Dar viena sudėtinga odos būklė. Daugiau yra įprasta, kad jautrumu pasižymi sausos ir plonos odos, tačiau dėl netinkamos priežiūros, gydytos/ gydomos sunkios ir vidutinės aknės riebios odos irgi gali tapti jautrios. Taigi, rinkoje yra daugiau raminančių produktų, pritaikytų sausoms odoms, o jie pakankamai riebūs ir nelabai tinka riebiaodžiams.

SALONE

Profesionaliai salone atliekamos procedūros pirmiausiai turi raminti odą. Atliekant procedūrą su Cell Fusion C kosmetika, prausimą atlikčiau su AC. Treacalm prausikliu „Purifying Cleansing Gel“, bet toniką rinkčiausi jautriai odai – „K Solution“. Jei oda labai sudirgusi, jį galima palaikyti kaip kompresą.

Jei oda linkusi į raudonį, su išsiplėtusiais kapiliarais rekomenduoju „Oxygen Couperose“ profesionalų serumą. Dažnai riebi oda tampa jautria dėl pažeistos barjerinės funkcijos, tokiu atveju tiktų „Oxygen Hydrating“ profesionalus serumas, nes jis ne tik drėkina, bet ir padeda atstatyti natūralų apsauginį barjerą.

Iš kreminių kaukių idealiai tiks „Azulen Sensitive“, nes ji labai lengvos tekstūros ir nekemša odos. Ant viršaus galima dėti „Aqua Cooling Modeling Mask“ alginatinę kaukę.

NAMUOSE

Namuose tokioms odoms aš rekomenduočiau prausiklį ir toniką iš AC. Treacalm linijos – „Purifying Cleansing Gel“ ir „Purifying Toner“. Jei oda linkusi į bėrimus ir použdegiminę pigmentaciją, siūlyčiau įsigyti „Whitecure VitaCEB.12 Effector“ serumą, nes jis skaistina odą. Jei oda nėra linkusi į bėrimus, o labiau raustanti, tuomet galima skirti Dermagenis linijos „Rejuveblue Effector“ serumą, kuris greitai nuramins odą. Odos drėkinimui rekomenduoju rinktis Dermagenis „Soothing Repair“ kremą – jis ne tik greitai nuramina ir atvėsina odą, bet yra lengvos tekstūros, turi patvirtintą nekomedogeniškumo testą.

Mišrios brandžios odos priežiūra

Įprastai su amžiumi riebalinių liaukų veikla lėtėja, todėl net labai riebi jaunystėje buvusi oda vyresniame amžiuje nebekelia tokių didelių problemų, tačiau jos priežiūra skiriasi nuo įprastų brandžių odų. Jai, kaip ir visoms brandesnėms odoms, reikalingos veikliosios medžiagos, kurios:

  • skatintų odos ląstelių atsinaujinimą;
  • didintų ląstelių gyvybingumą;
  • skatintų dermos komponentų (kolageno, elastino bei hialurono rūgšties) sintezę;
  • skaistintų odą ir suvienodintų spalvą;
  • stiprintų kapiliarus (su amžiumi jie tampa labiau pralaidūs, dėl plonėjančios odos jie yra arčiau paviršiaus ir labiau pažeidžiami išorinių veiksnių);
  • mažintų poras – su metais net ir sausiaodėms dėl odos elastingumo mažėjimo pradeda ryškėti poros, o riebiaodėms, kurios ir taip skundžiasi išsiplėtusiomis poromis, ši problema tampa dar aktualesnė.

Tačiau riebioms brandžioms odoms nereikia maitinimo, jų naudojamos priemonės turi būti lengvesnės tekstūros.

Kadangi tokios odos savininkės nuo jaunystės kankinasi dėl odos blizgėjimo, bėrimų ar panašių problemų, pas jas susiformavę įpročiai, kurie visai netinkami brandžiame amžiuje. Viena dažniausiai daromų klaidų – vengimas naudoti kremus ar emulsijas, nes bijo, kad oda riebaluosis. Kita klaida - naudojamos priemonės, skirtos paaugliams, kurios tik palaiko riebalų ir drėgmės balansą. Dažniausiai jos būna gelinės ir neužtikrina pakankamos drėgmės, reikalingos brandžioms odoms.

SALONE

Profesionaliai salone atliekamos procedūros turi pasižymėti anti-aging savybėmis. Naudodami Cell Fusion C kosmetiką, prausiklį ir toniką renkamės pagal odos tipą, t.y., skirtą riebiai odai (AC. Treacalm linjos). Jie pasižymi tuo, kad palaiko riebalų ir drėgmės balansą.

Serumą reikėtų rinktis atsižvelgiant į problemą: jei oda suglebusi, jai trūksta elastingumo – „Advanced EGF Re-Activator“ profesionalus serumas su augimo faktoriais ir peptidais, kuris pasižymi anti-aging efektu. Jei oda praradusi skaistumą, netolygios spalvos - siūlau „Oxygen Vitamin C“ serumą. Esant poreikiui, juos galima derinti tarpusavyje arba su „Oxygen Hydrating“ drėkinančiu serumu.

Kreminės kaukės tinka įvairios: profesionali kaukė „Hydro Balancing Gel Mask“ drėkins, „Multi-Vitamin Antioxidant Mask“ kaukė su vitaminais A,C, ir E suteiks odai skaistumo, o „Nourishing Anti-Aging Cream Mask“ puikiai tiks masažui ir suaktyvins natūralias fiziologines odos funkcijas. Jas galima derinti su „Multi Brightening Modeling Mask“ alginatine modeliuojančia kauke. Užbaigimui rekomenduoju „B-Glucan“ kremą, kuris ne tik neapsunkina odos, bet stiprina odos barjerines funkcijas ir yra praturtintas peptidais.

NAMUOSE

Namų naudojimui prausiklį galima siūlyti tiek „Rebalancing Cleansing Gel“ iš Dermagenis linijos, tiek „Gentle Bubble Cleanser“ iš Barriederm linijos, tačiau tonikas turėtų būti reguliuojantis riebalų išsiskyrimą – „Purifying Toner“ iš  AC. Treacalm linijos.

Serumas labai tiks „Whitecure VitaCEB.12 Effector“. Jei oda tikrai riebi arba vasaros metu, kai norisi lengvesnių produktų, šio serumo gali ir užtekti. Jei oda mišri, galima rekomenduoti ir „Whitecure VitaCEB.12 Cream“ kremą. Nors ši linija skirta skaistinimui, bet jos sudėtyje esantis antioksidantų bei vitaminų kompleksas reikalingas ir anti-aging poveikiui. Be to, tokios odos dažnai būna paveiktos fotosenėjimo, dėl to turi netolygią pigmentaciją.

Dermagenis linija taip pat tinkama vyresnėms odoms, nes jos sudėtis praturtinta augimo faktoriasi bei iš dumblių gaunama medžiaga. Dermagenis „Rejuveblue Effector“ serumas idealiai tiks toms, kurias kankina išsiplėtę kapiliarai ir raudonis.

Šioms odoms reikėtų nepamiršti šveitimo. Riebioms odoms negyvos raginio sluoksnio ląstelės negali atsisluoksniuoti dėl per didelio riebalų išsiskyrimo, dėl to lėtėja natūralus odos atsinaujinimas; brandžioms odoms ląstelių keliavimas nuo bazalinio iki raginio sluoksnio bei jų atsisluoksniavimas sulėtėja nuo 28 iki 57 dienų. Riebi brandi oda turi abi šias problemas. Todėl šveitiklis du kartus per savaitę tikrai pagerintų odos natūralias fiziologines funkcijas, suteiktų jai skaistumo bei glotnumo.

Kadangi brandžioms odoms jau reikalinga stimuliacija, tai ir papildomos priežiūros priemonės, tokios kaip kaukės, tikrai naudingos. Geriausiai tiks anti-aging ir drėkinanti „Cellular Reservoir“ lapelinė veido ir kaklo kaukė su peptidais. Galima odą palepinti bioceliuliozinėmis „Dressing Bio Mask Moisturising“ drėkinimui arba „Dressing Bio Mask Brightening“ odos paskaistinimui.

Susiję prekės

All comments